teamcoaching en individuele coaching
teamcoaching en individuele coaching
text-ballon frank coaching services

Teamcoaching

Het meest zijn wij bezig met teamcoaching en individuele coaching. Voor de individuele coaching hebben we een landelijk dekkend netwerk van aangesloten coaches met wie we al jaren samen werken. Voor onze teamcoaching is ons TeamLab in 7 stappen het uitgangspunt. Zoals hier beschreven is de teamcoaching meestal ontworpen samen met de opdrachtgevers.

TeamLab in 7 stappen

Bij Fontys Hogeschool hebben we onze oerversie van het TeamLab in 7 stappen afgerond en dit intussen ook in commerciële organisaties toegepast. Hoe creëer je in 7 teamcoaching-sessies teams die soepel samenwerken?
lees meer …

Volgens het boekje

Het TeamLab hebben we gecreëerd vanuit onze eigen lessen in de praktijk, uit wat wel werkte en wat niet. Laatst waren we met een opdrachtgever aan het praten en die vroeg uit welk boekje dit kwam, omdat hij dacht dat hij het eerder gezien had… We beschouwen dat als een compliment, omdat de boekjes het blijkbaar met ons eens zijn ;).

7 Stappen

De elementen van het TeamLab bouwen op elkaar verder. Afhankelijk van wat nodig is zijn verschillende modules toe te voegen of achterwege te laten. Een voorbeeld: soms kan een teamtest of een intake behulpzaam zijn (als stap 0), soms hoeft dat niet. Soms zijn teams bekend met communicatiestijlen, soms niet. Doel is dat de teamleden elkaar veel beter leren kennen en gebruik kunnen maken van elkaars kracht en verschillen. Doel is ook dat de focus veel meer op de resultaten komt te liggen dan op het interne proces.
Stuur ons een mail als je op de hoogte gehouden wilt worden of een vrijblijvend adviesgesprek wilt.Andere projecten

Vanuit de organisaties en de verschillende teams waar we mee werken, krijgen we ook verzoeken voor individuele of open programma’s. En we werken veel samen met andere coaches, trainers, facilitators, waaruit ook weer goede ideeën voortkomen.

Leiderschapsstudio

Vanaf het voorjaar 2018 hebben we 2x per jaar de Leiderschapsstudio, samen met Magda Hoekman (InsideOut). Dit is een intensief open programma voor leidinggevenden in organisaties en bedrijven, non-profit en commercieel. Vanuit bewezen methoden en de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent leren ga je aan de slag met wat jij en jouw organisatie nodig hebben om de volgende stappen te kunnen zetten. Voor een gunstig tarief, zodat ook organisaties met een krap budget mee kunnen doen.
lees meer …

Wat bereik je met deze Leiderschapsstudio?

Wij geloven dat het nóg beter kan. Dat jij als leider je impact kunt vergroten en tegelijkertijd met meer plezier en inspiratie de opdracht kunt vervullen waar jij met jouw organisatie voor staat.


We hebben daarom een studio ontwikkeld waarin:
 • Je jouw vermogen ontwikkelt om meer gerichte resultaten te boeken met minder inspanning.
 • Je ervaart hoe je dit doet binnen jouw team en organisatie, waarin effectiviteit en een menselijke manier van organiseren samengaan.
 • Je ontwikkelt een blijvende, duurzame, servicegerichte manier van werken.
 • Je vanuit jouw uitstraling mensen om je heen inspireert.
 • Je hechte relaties bouwt met mensen die net als jij weten dat het beter kan en die net als jij toegewijd zijn om dat te realiseren.

Als je JA zegt vragen we van je:
 • start met 5 dagen intensive waarin we werken aan leiderschap en impact.
 • Een commitment van 6 maanden met peer coaching, individuele coaching en een eind-bijeenkomst.
 • Een investering van € 2.475 (excl BTW, excl arrangement) als je een not-for-profit organisatie leidt, of een investering van € 3.495 (excl BTW, excl arrangement) als je een commerciële organisatie leidt.

Programmadata verschillende programma’s

 • Amsterdam voorjaar 2019: 14-18 april + 11 okt
 • Amsterdam najaar 2019: 29 sept - 3 okt 2019 + 3 april 2020


Bezoek de pagina als je op de hoogte gehouden wilt worden of mee wilt doen aan een masterclass. Hier kun je je ook inschrijven voor een - gratis - verkennend gesprek.

Levenskunst

In het voorjaar 2019 is er weer het open programma LevensKunst op Korfu. Grieken zijn levenskunstenaars en dat is een rode draad in dit programma: hoe geef ik mijn leven vorm zoals ik het wil en kan ik daar meer van genieten. Het programma is gebaseerd op ervaringsleer, waarbij we oefeningen doen met betrekking tot persoonlijk leiderschap, wandelen, mediteren, goede gesprekken en lekker eten. Samen met Petra Stuit (CiEP).
lees meer …

Wil je meer uit het leven halen?

"Geluk is niet iets kant-en-klaars: het volgt uit je eigen acties" (Dalai Lama)
Onderzoek je waarden, waar gaat het jou om in je leven, je werk, in relaties, wat vind je daarin echt belangrijk. En vraag je dan af: lééf ik daar ook naar?

In dit programma leer je de Kunst van het Leven, zoals de Grieken dat al jaren doen. Volgens pragmatische methoden geef je vorm aan je eigen leven en je leven vorm te geven op basis van jouw authentieke waarden.

Daarnaast word je ook ondergedompeld in de Griekse cultuur en ervaar je hoe zij kunnen genieten van de kleine dingen. Er is veel ruimte ingebouwd, zodat het naast een intensief en stimulerend programma, ook een mooie week is om even tot stilstand te komen, te verdiepen en ruimte te geven aan jezelf.

Programmadetails

 • Het programma in Griekenland is van zaterdag 28 april t/m vrijdag 4 mei.
 • Na 4-6 weken plannen we een gezamenlijke integratie-dag.
 • De investering bedraagt € 1.995,-
 • Het programma gaat door vanaf 8 deelnemers. Om de kwaliteit te borgen is er maximaal plaats voor 16 deelnemers.


Stuur ons een mail als je op de hoogte gehouden wilt worden of een vrijblijvend adviesgesprek wilt.

Mindful Business Retreat

Ook in 2019 houden we een aantal keer een Mindful Business Retreat. Een 5 daagse retreat waarin zowel meditatie als modern leiderschap aan bod komen. Om bij te tanken, om anders te leren kijken en daarna weer voluit aan het roer te gaan staan
lees meer …

Mindfulness en leiderschap

Er is ruim wetenschappelijk bewijs voor de werking van Mindfulness om stress te reduceren en makkelijker met moeilijke situaties om te gaan. Waar Mindfulness nog niet zo lang geleden als zweverig werd gezien maken steeds meer grote organisaties ruimte voor hun medewerkers om de voordelen hiervan te ervaren. We bieden hier niet een volledig 8-weeks mindfulnessprogramma, maar een gecomprimeerde versie. Zodat we ook ruimte overhouden om op leiderschapsontwikkeling te focussen.

Mallorca

Het programma heeft als basecamp een groot huis op Mallorca. Naast de meditatie oefeningen en leiderschapsmodules is er ook ruimte voor begeleide wandelingen in de bergen van werelderfgoed Serra Tramuntana. Dit leiderschapsretreat verzorgen we samen met Pole4, een organisatie waarvoor Erik ook leiderschapstrainingen aan jongeren geeft. Op Mallorca.


Stuur ons een mail als je op de hoogte gehouden wilt worden of een vrijblijvend adviesgesprek wilt.

'Standaard' programma's

frank creëert ruimte voor groei door teamcoaching en coaching. We ondersteunen individuen, teams en organisaties in hun ontwikkeling, zodat ieder deel van de organisatie de ruimte krijgt om de volgende stap te zetten. Bij de meeste opdrachten is dit maatwerk en ontstaan deze programma's in co-creatie.

We hebben een aantal bewezen programma’s die we als kapstok gebruiken om te ontwerpen, maar die we ook snel 'van de plank' kunnen trekken als goede standaard. Al onze trainingsprogramma’s hebben als opbouw dat ze deelnemers meenemen in de volgorde: ervaring, theorie, oefenen.

Zodat het geleerde maximaal beklijft.

Stuur ons een mail voor meer informatie, een overzicht van deze programma's of een vrijblijvend advies.

Individuele coaching

Onze coaches zijn bij diverse organisaties ingezet als persoonlijke coach. Allemaal vanuit verschillende specialisaties, zoals: Loopbaancoaching, Mindfullness, Leidinggeven, Stress, Jobcoaching, Excellence coaching, Life Skills, Provocatieve Coaching. Intussen hebben we landelijk dekkend netwerk van coaches.

Stuur ons een mail voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

‘In de samenwerking heb ik partnership ervaren waarbij ruimte was voor eigen ideeën en inbreng met als uiteindelijk resultaat dat er weer plezier is binnen het team en dat we op veel beter met elkaar omgaan.’ -UMC Utrecht

‘Binnen de teams is nu veel inhoudelijker en opener overleg, de lijnen zijn korter en mensen pakken beter op wat gedaan moet worden. Daarnaast zijn ze beter in staat hun werk goed te organiseren.’ -Petra Stuit, Fontys Sociale Studies

‘Met souplesse schakelend tussen wat iedere deelnemer op dat moment nodig heeft om te groeien, zonder de groep uit het oog te verliezen.’ -Ericka Kuyters, Kuyters & Partners

‘Cor is zacht waar wenselijk, direct waar nodig en bovenal heel erg oprecht en zorgzaam. Daarnaast heeft hij een heerlijke humor en ontwapenende lichtheid.’ -Heleen Minderaa, Filmproducent

‘De rust die Erik uitstraalt in het contact met mensen, brengt hen een stapje dichterbij hun kwaliteiten. Hij stelt hen in staat een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten en meer verantwoordelijkheid te nemen.’ -Daielle Rikken, HRMvrouwen